Riksbyggen Bostadsrättförening Helsingborgshus nr 7 är en äkta bostadsförening med 167 lägenheter och 21 lokaler i fastigheter från 1958. Föreningen äger fastigheten Havsörnen 1, 2 och 3 med 6 byggnader uppförda 1958–59 med adresser Högastensgatan 1–13, Rååvägen 113–119 samt Holger Danskes gata 2–16. 

Föreningen har fina öppna ytor att njuta av sommar som vinter och även nära till Råå strand samt småbåtshamn. Det finns en lekplats, utemöbler och grillar för de boende att nyttja i området.

Bra att veta!
Lägenhetsnummer.
Framgår av bostadsrättsavtal och finns angivet uppe till vänster ovanför din lägenhetsdörr. Använd detta nummer vid kontakt med styrelsen.

Förrådsutrymmen.

Är placerade i källaren och det finns ett till varje lägenhet. Förråden är numrerade och har samma nr som lägenhetsnummret. Det finns även ett matförråd till varje lägenhet. Brandskyddsmyndigheten vill att
även om man inte använder förråden ska de vara låsta.
Tv och Internet.
Föreningen har idag fiber och ett gruppavtal hos Telia.
Mer information från Telia hittar du på fliken
INFORMATION / Telia.

Elektroniskt säkerhetslås och porttelefon.
Som bostadsrättsinnehavare använder du tilldelad tagg till porten, miljöhus och källare. För besökare finns porttelefon. Porttelefonen kan kopplas direkt till bostadsrättsinnehavarens telefonnummer. För att öppna porten vid samtal trycker man på knapp 5. För att inte släppa in trycker man på 0 (noll).

Cykelgarage
Föreningen har även ett cykelgarage för de som önskar cykelförvaring i markplan.

Förvaltare


Föreningens fastigheter förvaltas från 2019.01.01 av:
Ekonomisk och Administrativ förvaltning - Riksbyggen
Teknisk förvaltning och Fastighetsskötsel - HSB NV Skåne